- 3/4 szklanki grochu (namoczyć dzień wcześniej na noc)
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- chili
- majeranek
Groch ugotować, odsączyć i wystudzić. Do malaksera dodać wszystkie składniki, zmielić na gładką masę.
Ew. wzbogacić ulubionymi dodatkami, np. czosnkiem, cebulką, natką pietruszki, szczypiorkiem.
Bardzo fajny, prosty przepis. Nie dość, że sama na pewno wypróbuję, to jeszcze podrzucę pomysł Mamie-wegetariance. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPo prostu pyszne!
OdpowiedzUsuńCoraz częściej jadam takie pasty. Zdrowie! Od mięsa powoli mam nadzieję odejdę:)
OdpowiedzUsuńJeśli mogę: Bardzo!
proszę o udział w badaniach osoby 18-30, najlepiej mieszkające z rodzicami, ale niekoniecznie(!) Będę wdzięczna za udostępnianie na swojej tablicy lub wysyłanie do znajomych:).
http://www.facebook.com/events/358503757495487/