3/4 szklanki grochu (namoczyć dzień wcześniej na noc)
2 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz
chili
majeranek
Groch ugotować, odsączyć i wystudzić. Do malaksera dodać wszystkie składniki, zmielić na gładką masę. Ew. wzbogacić ulubionymi dodatkami, np. czosnkiem, cebulką, natką pietruszki, szczypiorkiem.
Coraz częściej jadam takie pasty. Zdrowie! Od mięsa powoli mam nadzieję odejdę:)
Jeśli mogę: Bardzo!
proszę o udział w badaniach osoby 18-30, najlepiej mieszkające z rodzicami, ale niekoniecznie(!) Będę wdzięczna za udostępnianie na swojej tablicy lub wysyłanie do znajomych:).
Bardzo fajny, prosty przepis. Nie dość, że sama na pewno wypróbuję, to jeszcze podrzucę pomysł Mamie-wegetariance. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPo prostu pyszne!
OdpowiedzUsuńCoraz częściej jadam takie pasty. Zdrowie! Od mięsa powoli mam nadzieję odejdę:)
OdpowiedzUsuńJeśli mogę: Bardzo!
proszę o udział w badaniach osoby 18-30, najlepiej mieszkające z rodzicami, ale niekoniecznie(!) Będę wdzięczna za udostępnianie na swojej tablicy lub wysyłanie do znajomych:).
http://www.facebook.com/events/358503757495487/