Sycąca i pożywna.
Dla MM-owców posiłek tłuszczowy.
- 250 g śledzia w oleju, tj. 4 płaty (ew. 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym; 1 wędzona makrela)
- 3 ugotowane jajka
- 1 cebula
- 2-3 ogórki kiszone
- majonez (MM-owcy wiedzą, że jest jeden rodzaj majonezu jaki mogą jeść;)
- pieprz, sól
Śledzia odsączamy i kroimy w kawałki o szerokości 2 cm.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórki w plasterki.
W misce układamy warstwami: ogórki, śledzia, jajka, cebulkę, majonez do wyczerpana składników i przyprawiamy do smaku.
Wierzch smarujemy majonezem i sałatkę odstawiamy do lodówki by się "przegryzła" cokolwiek to znaczy:)
Na zdjęciu poniżej pierwsza warstwa każdego składnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz