Ilość składników jest uzależniona od rozmiaru naczynia, którego użyjemy do zapiekania. Moje ma wymiary 26:19:5.
- 3-4 małe cukinie
- 2 kostki sera typu feta (ok 540 g)
- kilka ząbków czosnku
- 2 jajka
- ulubione zioła: rozmaryn, majeranek, tymianek
- pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- czerwona słodka papryka
- oliwa
- kilka suszonych pomidorów w oleju
Ser mieszamy dokładnie z jajkami i zmiażdżonymi czosnkiem.
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
W naczyniu do zapiekania układamy plastry cukinii, kawałki pomidorów, część masy serowej i tak do zużycia składników. Ostatnią warstwą powinna być cukinia.
Całość pieczemy ok 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
mhm na zielono! Wygląda smakowicie :D
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie