czwartek, 15 marca 2012

Pasta z grochu


  • 3/4 szklanki grochu (namoczyć dzień wcześniej na noc)
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • majeranek
Groch ugotować, odsączyć i wystudzić. Do malaksera dodać wszystkie składniki, zmielić na gładką masę.
Ew. wzbogacić ulubionymi dodatkami, np. czosnkiem, cebulką, natką pietruszki, szczypiorkiem.

3 komentarze:

  1. Bardzo fajny, prosty przepis. Nie dość, że sama na pewno wypróbuję, to jeszcze podrzucę pomysł Mamie-wegetariance. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Coraz częściej jadam takie pasty. Zdrowie! Od mięsa powoli mam nadzieję odejdę:)

    Jeśli mogę: Bardzo!

    proszę o udział w badaniach osoby 18-30, najlepiej mieszkające z rodzicami, ale niekoniecznie(!) Będę wdzięczna za udostępnianie na swojej tablicy lub wysyłanie do znajomych:).

    http://www.facebook.com/events/358503757495487/

    OdpowiedzUsuń