Proporcje bakalii podaję orientacyjne, różnie mi się sypało:) W oryginale w składzie są jeszcze suszone figi.
1 szklanka = 250 ml
- 3 szklanki płatków owsianych zwykłych
- 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
- 1/3-1/2 szklanki posiekanych daktyli
- 1/3-1/2 szklanki posiekanych suszonych moreli
- 1/3-1/2 szklanki rodzynek
- 1/3-1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1/3-1/2 szklanki nasion słonecznika
- 1/2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej (ja korzystam też z orkiszowej)
- 2-3 łyżki syropu z agawy (zapomniałam dodać;)
- 2 łyżki przyprawy "Pięć smaków" (mielony anyż, pieprz biały, cynamon, goździki, kardamon)
Mleko podgrzewamy w rondelku, zalewamy płatki owsiane i odstawiamy na min. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz