- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 3/4 puszki mleka kokosowego (ew. mleko koko do gotowania kaszy)
- 2 łyżki miodu
- 3-4 jabłka
- cynamon
- kawałek imbiru
Kaszę gotujemy w wodzie (lub w mleku koko) w proporcji 1:2. Studzimy, dodajemy miód, mleko i miksujemy na gładki krem.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy z odrobiną wody. Pod koniec dodajemy cynamon i starty imbir.
Pysznie wygląda chyba sobie jeszcze dziś zrobię ;-)
OdpowiedzUsuńŚwetne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuńPoważnie!Naprawdę!Uwierz mi! To wygląda idealnie i na 100% wiem że tak też smakuje :-) Gratuluję i życzę dalszych podobnych sukcesów ;-)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńDeser pierwsza klasa, zapisuje do przetestowania
OdpowiedzUsuń