Laureatka konkursu na mrożona kawę organizowanego przez Jacobs;)
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Cronat Gold
- 2 łyżeczki cukru
- 1-2 gałki dobrze zmrożonych lodów śmietankowych lub waniliowych
- 150 ml schłodzonego mleka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 50 ml schłodzonej śmietanki 36%
- sos czekoladowy
Kawę, 1,5 łyżeczki cukru, wiórki i mleko wlać do blendera i zmiksować dokładnie.
Śmietanę ubić na sztywno z 1/2 łyżeczki cukru.
Do wysokiej szklanki włożyć lody. Sosem oblać wewnętrzne ścianki szklanki. Wlać kawę z mleczkiem kokosowym.
Śmietanę nałożyć do szprycy i wycisnąć na wierzch kawy.
Przyozdobić.
Jeść i pić:)
Nie dość, że smakuje bajecznie, to jeszcze wygląda niesamowicie! Taki deser to marzenie. Pozdrawiam!!!
OdpowiedzUsuńjami :) ślinka leci
OdpowiedzUsuńoooo ... matko .... :)
OdpowiedzUsuńPiękne desery:)
OdpowiedzUsuńmialo byc zdrowo a jest smacznie
OdpowiedzUsuń