wtorek, 5 czerwca 2012

Bajka



Laureatka konkursu na mrożona kawę organizowanego przez Jacobs;)
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Cronat Gold
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1-2 gałki dobrze zmrożonych lodów śmietankowych lub waniliowych
  • 150 ml schłodzonego mleka kokosowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 50 ml schłodzonej śmietanki 36%
  • sos czekoladowy
Kawę, 1,5 łyżeczki cukru, wiórki i mleko wlać do blendera i zmiksować dokładnie.
Śmietanę ubić na sztywno z 1/2 łyżeczki cukru.
Do wysokiej szklanki włożyć lody. Sosem oblać wewnętrzne ścianki szklanki. Wlać kawę z mleczkiem kokosowym.
Śmietanę nałożyć do szprycy i wycisnąć na wierzch kawy.
Przyozdobić.
Jeść i pić:)


5 komentarzy: