- arkusz ciasta francuskiego
- 1/2 kg białego sera w wiadereczku
- 3 jajka
- 50 ml mleka skondensowanego (jeśli używamy słodzonego, dodajmy mniej cukru)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3-4 łyżki domowego cukru waniliowego
- 400 ml masy krówkowej
Natłuszczoną foremkę do tarty wylepiamy ciastem francuskim. Papier do pieczenia zgniatamy w kulę, moczymy pod strumieniem wody z kranu i wykładamy na ciasto. Obciążamy nasionammi fasoli lub grochu i zapiekamy 15 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Dzięki temu ciasto nie zniekształci się.
wygląda wspaniale ;D
OdpowiedzUsuńDzięki! :)
UsuńMm rozmarzyłam się patrząc na to Twoje ciacho :)
OdpowiedzUsuńoj on smakuje jak marzenie ;-)
Usuń