- 300 ml mąki pszennej (u mnie z braku pszennej orkiszowa 1850)
- 2 łyżki domowego cukru waniliowego
- 1 jajko
- 5 plastrów ananasa
- 150 ml mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ananasowe krążki miksujemy w blenderze na gładką masę. Wszystkie składniki łączymy w misce i miksujemy na ciasto o gęstej konsystencji. Jeśli jednak jest zbyt gęste, rozcieńczamy jeszcze mlekiem lub sokiem ananasowym.
Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy łyżką porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto.
Mam ananasa, więc wiem już do czego go wykorzystam
OdpowiedzUsuńwyglądają bajecznie ;D
OdpowiedzUsuńale cudne miałaś śniadanie!:)
OdpowiedzUsuńsuper placuszki ,ananasowe *-*
OdpowiedzUsuń