- 500 ml mąki pszennej razowej 2000
- 2 jajka
- 400 ml mleka kokosowego + ew. ok 200 ml wody
- garść lub dwie siemienia lnianego
- olej
Jajka miksujemy z mlekiem*. Stopniowo dosypujemy mąkę i mieszamy do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego. Na koniec dolewamy 2 łyżki oleju i wsypujemy nasiona lnu.
Pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie dżem truskawkowy i dżem gruszkowy z czekoladą)
*jajka można rozdzielić, białka ubić na sztywno i wmieszać do ciasta na samym końcu
pysznie wyglądają, w końcu muszę kupić gofrownicę :)
OdpowiedzUsuńKocham gofry! A już w szczególności każdą ich zdrowszą wersję :)
OdpowiedzUsuńale pysznie wyglądają!:) takie chrupiące.. ;)
OdpowiedzUsuń