poniedziałek, 12 grudnia 2011

Pierniki Aganiok

Pierniczki Aganiok to już legenda. Przepis robi furrorę i jest baaardzo popularny wśród pierniczkowych maniaków. Cała frajda polega na przygotowywaniu ciasta ok 2 m-ce przed planowanym pieczeniem i oczekiwaniu na jego dojrzewanie.
Bardzo ważne jest, by wyjmować ciasteczka z piekarnika, gdy są jeszcze miękkie, dzięki temu będą takie po wystygnięciu. Są aromatyczne i puszyste. Przygotowuję je już od 3 lat, polecam ten przepis bardzo gorąco.


6 komentarzy:

  1. Już upiekłaś, a ja wciaż czekam jeszcze na ciasto:) i już doczekać się nie mogę!

    OdpowiedzUsuń
  2. upiekłam i już prawie wszystkie rozdałam:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja tez juz upieklam i lada dzien bede rozdawac wraz i reszta ciasteczek :)Pieke juz od lat i mi sie nie znudzily :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie rustykalne pierniczki!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja mam przepis mojej mamy stosowany od dziesięcioleci, ale może warto spróbować czegoś nowego?

    OdpowiedzUsuń
  6. oooo Aurora, takie przepisy stosowane w rodzinie od wieków to dopiero jest skarb:))

    OdpowiedzUsuń