- 1 cebula
- 3 średnie cukinie
- 4 pomidory
- 4 jajka
- szczypiorek
- olej
- mielona słodka papryka
- majeranek
- kumin
- pieprz
Cebulę siekam i podsmażam na oleju.
Pomidory nacinam na krzyż i zalewam wrzątkiem. Następnie obieram ze skórki i kroję w kostkę.
Cukinię kroję w kostkę (nie obieram) i dodaję do cebuli. Nie soliłam potrawy więc cukinia nie puściła wiele soku, dlatego podlałam trochę wodą by się poddusiła. Do miękkiej cukinii dodaję pomidory i przyprawy. Gotuję jeszcze kilka minut i wbijam jajka uważając by żółtko się nie rozlało. Przykrywam patelnię pokrywką by jajka się ścięły. Idealnie jest gdy żółtko pozostaje płynne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz