Korzystałam z tego przepisu na wielosmakowe ciasteczka owsiane, jednak dodałam od siebie jeszcze słonecznik oraz prawie całą szklankę preparowanego amarantusa gdyż masa była zbyt rzadka by dało się lepić z niej ciastka.
Z ciasteczkami można dowolnie kombinować, dodawać inne bakalie i przyprawy. Są słodziutkie od bananów i chrupiące dzięki amarantusowi.
Korzystałam ze szklanki o pojemności 300 ml.
Z podanej porcji wyszło mi 25 ciasteczek.
- 2 banany
- 1/2 szklanki płatków owsianych zwykłych
- 1 szklanka poppingu (prażone ziarna amarantusa)
- 1/5 szklanki wiórków kokosowych
- 1/5 szklanki ziaren słonecznika
- garść suszonej żurawiny
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
O jak pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie... amarantusa gdzie można kupić?
OdpowiedzUsuńw sklepach ze zdrową żywnością, ale widziałam też w kilku supermarketach
Usuń