poniedziałek, 7 lipca 2014

Pasta kanapkowa z kurczaka




Podstawowa wersja pasty, która świetnie zastępuje wszelkie gotowe smarowidła. Jest szybka w przygotowaniu i można komponować ją z ulubionymi składnikami i przyprawami jak cebula, szczypior, czosnek, suszone pomidory, curry, pieprz cytrynowy, pestki dyni i słonecznika, sos sojowy, chrzan, ostra/słodka/wędzona papryka.
Jeśli pasta wyjdzie nam za sucha, dodajemy więcej miodu lub musztardy, majonez można zastąpić oliwą.
  • ugotowana pierś z kurczaka
  • 3 łyżeczki ulubionej musztardy (polecam Dijon)
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Przyprawić do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz