- arkusz ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 180 ml śmietany 18%
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 garści warzyw mrożonych: fasolka szparagowa, brokuły, ziemniaki
- mała puszka kukurydzy z groszkiem
- 1 czerwona papryczka chili
- sól
- czerwony pieprz
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Natłuszczoną formę do tarty wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 10 minut do nagrzanego piekarnika, ok 150 st. C.
W garnku zagotowujemy wodę i na wrzątek wrzucamy warzywa mrożone i marchew. Gotujemy 5-10 minut i odcedzamy. Marchew kroimy w plastry lub paski.
Cebulę kroimy w plastry, chili w drobne paseczki.
Na podpieczony spód wykładamy wszystkie warzywa.
Jajka mieszamy rózgą ze śmietaną i przyprawami. Wylewamy na ciasto. Pieczemy ok 30 minut w 180 st. C.
jaka kolorowa:d od razu nawiązuje do wiosny:)
OdpowiedzUsuńPysznie :-)
OdpowiedzUsuńjaka wiosenna :)
OdpowiedzUsuń