Podpatrzony w jednym z barów wegetariańskich i robiony "po swojemu". Orzeźwiający w upalne dni, zdrowy ze względu na dużą zawartość witaminy C i nie tylko, może być inspiracją do podobnych koktajli z użyciem innych owoców.
- 3 dojrzałe obrane kiwi
- sok z 1 cytryny
- kilka gałązek świeżej mięty
- szklanka wody mineralnej
- miód do smaku, ok 2 łyżek
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na aksamitny napój. Możemy dodać więcej wody jeśli jest zbyt gęsty lub wrzucić do szklanki kilka kostek lodu, schłodzony smakuje lepiej. Miodu dolewamy wiecej lub mniej w zależności od tego czy kiwi były wystarczająco dojrzałe i słodkie.
imponujacy blog. bardzo ładne ... wszystko!:)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! Brawo za prostotę - przepisu i składników. To dla nas najbardziej korzystne:)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł! Na pewno wypróbuję!!!
OdpowiedzUsuń