piątek, 4 maja 2012

Miętowy koktajl z kiwi i cytryną



Podpatrzony w jednym z barów wegetariańskich i robiony "po swojemu". Orzeźwiający w upalne dni, zdrowy ze względu na dużą zawartość witaminy C i nie tylko, może być inspiracją do podobnych koktajli z użyciem innych owoców.

  • 3 dojrzałe obrane kiwi
  • sok z 1 cytryny
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • szklanka wody mineralnej
  • miód do smaku, ok 2 łyżek
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na aksamitny napój. Możemy dodać więcej wody jeśli jest zbyt gęsty lub wrzucić do szklanki kilka kostek lodu, schłodzony smakuje lepiej. Miodu dolewamy wiecej lub mniej w zależności od tego czy kiwi były wystarczająco dojrzałe i słodkie.


3 komentarze:

  1. imponujacy blog. bardzo ładne ... wszystko!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie! Brawo za prostotę - przepisu i składników. To dla nas najbardziej korzystne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacyjny pomysł! Na pewno wypróbuję!!!

    OdpowiedzUsuń