piątek, 20 kwietnia 2012

Kasza jaglana z twarogiem i cebulką




Propozycja, która od jakiegoś czasu stale pojawia się u mnie na śniadanie. Składa się z prostych, zdrowych i małokalorycznych produktów.
Przygotowuje się ją bardzo szybko.

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 mała cebulka
  • 100 g chudego twarogu
  • szczypiorek
  • sól
  • oliwa
Kaszę zalewamy szklanką wody, solimy i gotujemy do momentu aż woda wyparuje. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy na kilka minut pod przykryciem.
Cebulę kroimy dowolnie, np. w piórka i podsmażamy na łyżce oliwy aż się zeszkli.
Kaszę mieszamy dokładnie z cebulą, pokruszonym twarogiem i posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz