Spód:
- 250 g mąki
 - 1/4 łyżeczki soli
 - 2-3 łyżki śmietany
 - 130 g zimnego masła pokrojonego w kostkę
 
- 2 duże jabłka obrane, pokrojone w plasterki
 - 50 g mąki
 - 2 jajka
 - 100 g cukru
 - 170 g jogurtu naturalnego
 - esencja waniliowa
 
Z podanych składników zagnieść ciasto. Formę do tarty wylepić ciastem i zapiec w nagrzanym piekarniku ok 12 min.
Jajka zmiksować z cukrem, jogurtem, wanilią i mąka na gładką masę.
Na podpieczonym spodzie ułożyć w okrąg plasterki jabłek. Następnie wylać na jabłka masę jogurtową.
Wstawić do piekarnika i piec ok 40 min.
Po upieczeniu ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz