czwartek, 28 lutego 2013

Placuszki z kukurydzą



Po pierwszym zachwycie kuchnią Gordona Ramsaya, czas na pierwsze danie, prostą, kolorową i szybką propozycję na drugie śniadanie/obiad/kolację, a co najważniejsze niebywale smaczną!


  • 250 ml mąki pszennej
  • 2 jajka
  • mleko (ew. woda)
  • puszka kukurydzy
  • pokrojona drobno czerwona papryczka chili
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Mąkę rozrobić z mlekiem (alergicy z wodą), jajkami, solą i pieprzem. Powinno powstać gładkie ciasto, gęstsze nieco niż na naleśniki. 
Dosypać odsączoną kukurydzę, posiekaną natkę i chili. Wymieszać. Na rozgrzany olej wykładać dużą łyżką placuszki, smażyć z obu stron na złoto.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz