niedziela, 24 lutego 2013

Paluszki z cukinią





Prosta przekąska, która od dłuższego czasu cieszy się u mnie w domu wielkim powodzeniem. Ciasto francuskie i cukinie to mój żelazny zestaw w lodówce:)
  • opakowanie ciasta francuskiego, duży płat, który będzie można  pokroić w 6 kwadratów
  • 1 średnia cukinia
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • ulubione zioła, u mnie: tzw. przyprawa włoska, majeranek, pieprz, sól, cząber, kolendra
  • oliwa
Ciasto rozmrozić kilka godzin wcześniej.
Cukinie pokroić w półplasterki. Podsmażać na oliwie aż się zeszkli, dodać pokrojone pomidory i przyprawy. Odstawić do ostygnięcia.
Na każdym kwadracie ciasta układać ostudzony farsz i zwijać roladkę.
Piec 20-25 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz