- 300 ml mleka kokosowego
- 3 jajka
- 200 ml mąki pszennej
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 80 g cukru
- 100 ml oleju roślinnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 łyżki wiórków kokosowych
- 150 g borówek
Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy mleko kokosowe i ucieramy dalej.
Mieszamy w misce mąkę, proszek do pieczenia, wiórki, mąkę ziemniaczaną i stopniowo dosypujemy do masy jajecznej i mieszamy rózgą na gładko. Na końcu wlewamy olej. Kiedy ciasto będzie już dobrze wymieszane, wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy.
Wylewamy ciasto do keksówki i pieczemy ok 50 minut.
Na podstawie Sigrid Verbert "Smakowite prezenty"
Idealne smaki... Musiało smakować cudownie :D
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie a do tego uwielbiam borówki
OdpowiedzUsuńoczami pożeram! :D
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda! Musi bosko smakować z borówkami i kokosem :)
OdpowiedzUsuńdzięki! mleko kokosowe zastąpiło jogurt z przepisu oryginalnego, by mleczny alergik mógł je jeść ;-)
UsuńWygląda fantastycznie! Z wielką chęcią bym takie sprobowala bo uwielbiam takie smaki! :)
OdpowiedzUsuń