piątek, 20 maja 2016

Kokosowy krem jaglany z duszonymi jabłkami



  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 3/4 puszki mleka kokosowego (ew. mleko koko do gotowania kaszy)
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 jabłka
  • cynamon
  • kawałek imbiru
Kaszę gotujemy w wodzie (lub w mleku koko) w proporcji 1:2. Studzimy, dodajemy miód, mleko i miksujemy na gładki krem.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy z odrobiną wody. Pod koniec dodajemy cynamon i starty imbir.
Nakładamy do naczynia warstwy jabłek i kaszy na przemian.



6 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda chyba sobie jeszcze dziś zrobię ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śwetne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.

    OdpowiedzUsuń
  3. Poważnie!Naprawdę!Uwierz mi! To wygląda idealnie i na 100% wiem że tak też smakuje :-) Gratuluję i życzę dalszych podobnych sukcesów ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Deser pierwsza klasa, zapisuje do przetestowania

    OdpowiedzUsuń