Ucierane ciasto, do którego można użyć dowolnych owoców. Nie opada, nie straszy zakalcem i mogą je jeść mleczni alergicy.
Podaję przepis podstawowy, ciasto na zdjęciu było przygotowywane z porcji x 2,5.
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka oleju
- cukier waniliowy
- dowolne owoce (u mnie ok 700 g truskawek na dużą blachę)
Jajka miksujemy z cukrem. Następnie, stopniowo, wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, na końcu wlewamy olej. Ciasto w trakcie miksowania zrobi się gładkie, kremowe i puszyste. Wylewamy je na blaszkę a na wierzchu układamy owoce, wciskając je odrobinę.
Witam gorąco,
OdpowiedzUsuńzauważyłam, że masz widget z innej strony na blogu. Dlatego byłabym zaszczycona, jakbyś dołączyła i do nas oraz zarejestrowała swój blog na liście Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl.
Już ponad 1200 blogerów dołączyło do nas i skorzystało z dodatkowych odwiedzin, które dostarczamy.
Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog
Pozdrawiam i życzę miłego dnia! :)