sobota, 1 lutego 2014

Pełnoziarniste muffiny z pestkami dyni i morelami




  • 1 szklanka płatków owsianych zwykłych
  • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 5 łyżek otrębów owsianych
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki cukru (wskazany trzcinowy)
  • 2 łyżeczki sody
  • 1/2 szklanki suszonych moreli pokrojonych w kostkę
  • 2 garści pestek dyni
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • opcjonalnie migdały na wierzch
Suche składniki mieszamy w dużej misce.
Składniki mokre dokładnie mieszamy rózgą w mniejszej misie i dodajemy do suchych. Mieszamy do połączenia składników i nakładamy do papilotek. Wierzch posypałam siekanymi migdałami.
Pieczemy 25 minut w średnio nagrzanym piekarniku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz