niedziela, 22 czerwca 2014

Kawa owocowe orzeźwienie




  • garść truskawek
  • garść porzeczek czerwonych
  • garść czarnych porzeczek
  • 1/2 laski wanilii
  • laska kory cynamonowej
  • 3 gałązki świeżej mięty pieprzowej
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 
  • cukier do smaku
  • kostki lodu
Owoce, wanilię, 2 gałązki mięty i cynamon zalewamy wodą i gotujemy kompot.
Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia i schładzamy w lodówce.
300 ml odcedzonego kompotu miksujemy w blenderze z kawą i cukrem (ok 2 łyżeczki) aż powstanie pianka.
Do wysokiej szklanki wrzucamy kostki lodu, ugniatamy z liściami świeżej mięty, zalewamy kawą owocową i przybieramy owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz